fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Naša preporuka

kolač - poslastica

Zavodljivi kolač

Sastojci:

  • 350ml slatke pavlake
  • 2 veće breskve iz kompota
  • 100g puslica (kesica gotovih)
  • 4-5 kašika vermuta

Sastojci za karamel preliv:

  • 200ml neutralne mlečne pavlake
  • 200g šećera
  • 50g maslaca i prstohvat soli

Priprema:

Breskve usitniti u secku, a pavlaku umutiti ali ne previše. Dodati breskve u pavlaku. Izlomiti puslice rukom na komadiće raznih veličina pa dodati i njih, i na kraju sipati vermut. Ako ga ne volite, možete dodati neko drugo piće po sopstvenom nahođenju, jer ono u stvari daje aromu ovoj divnoj poslastici.

Rebrastu duguljastu modlu veličine 29×12 obložiti providnom folijom, ali ostaviti duže krajeve kako bi mogli da preklopite kolač na kraju odozgo. Sipati i rasporediti smesu u modli, pa pokriti folijom odozgo. Staviti u zamrzivač preko noći.

Priprema karamel preliva

U suvoj šerpici staviti šećer da se polako otapa na šporetu (srednje temperature) dok se ne napravi karamel, tj. otopi šećer. Skloniti sa šporeta, pa u karamel staviti maslac i naliti vrelom pavlakom koju ste grejali u drugoj šerpici pored. Posle burne reakcije, mešati do željene gustine (ako želite gušći karamel, vratite kratko na ringlu.

Na tacnu prevrnuti poslasticu, osloboditi je od folije, i preliti karamelom. Svako isečeno parče isto prelivati karamelom.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: