fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Naučnici sproveli istraživanje i zaključili da neredovno tuširanje može da ošteti kožu, a evo i kako

Tuširanje

Redovno tuširanje spada u osnovnu ličnu higijenu i trebalo bi da bude svačija praksa, međutim, postoje i oni koji smatraju da je preskakanje tuširanja zdravije za kožu.

Tim naučnika je rešio da proveri kako višednevno preskakanje tuširanja utiče na kožu i evo do kakvih su rezultata došli.

Loše bakterije stvaraju neravnotežu

Ljudska koža je prirodno naseljena bakterijama i gljivicama. Većina ovih mikroba je korisna za nas i pomaže u borbi protiv štetnih. Sapun i voda pomažu dobrim bakterijama da se bore protiv opasnih mikroba, a bez njih, naše telo postaje podložnije različitim infekcijama i higijenskim problemima od bakterija, piše “Business Insider”.

Može da ošteti kožu

Kada se ne perete, na vašoj koži se nakupljaju sebum i prljavština, što može da izazove začepljenje pora, kao i upale u vidu bubuljica i iritacija. Ovo posebno važi za one koji pate od različitih oblika ekcema, jer izbegavanje pranja može da pogorša situaciju.

Miris se neizbežno javlja

Dokazano je da je najintenzivnija posledica netuširanja, kao i ona koja se prva pojavi, neprijatan miris.

Oslobađanje toksina

Bez obzira na količinu aktivnosti, ljudsko telo uvek proizvodi znoj, što je jedan od načina da se oslobodite toksina iz organizma. Bakterije koje se u takvoj situaciji razmnožavaju na koži proizvode neprijatne gasove.

Tagovi:
Pročitajte još: