Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

“Ne izlazite na balkone”: Najmanje dve žrtve uragana Beril u Teksasu, 2,5 miliona ljudi ostalo bez struje

tropska oluja

Najmanje dve osobe poginule su danas u tropskoj oluji Beril na jugoistoku američke države Teksas, a 2,5 miliona potrošača ostalo je bez struje, saopštili su lokalni zvaničnici.

Pedesettrogodišnji muškarac i sedamdesetčetvorogodišnja žena poginuli su u dva odvojena incidenta kada je drveće palo na njihove kuće u oblasti Hjustona, rekli su zvaničnici okruga Haris.

Avio-kompanije su otkazale više od 1.300 letova zbog oluje, a zvaničnici su naredili mali broj evakuacija u gradovima na obali.

Beril je oslabio od jačine uragana na tropsku oluju kada je pogodio priobalni deo Teksasa, praćen jakom kišom, pre nego što se premestio ka gradu Hjustonu u toj državi, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane, preneo je Rojters..

“Ne izlazite na balkone”

Uraganski udari vetra, od skoro 120 kilometara po času udaraju na obalu Teksasa, dok su najjači zabeleženi u gradu Friport (151 kilometar po času).

Stanica za izveštavanje vremenskih prilila, u Hjustonu na nadmorskoj visini od skoro 69 metara zabeležila je jutros nalet vetra od 81 kilometar po času.

Nacionalna meteorološka služba je pozvala stanovnike višespratnica da “ne izlaze na balkone i da se drže dalje od prozora”.

Nacionalni centar za uragane navodi da će Beril nastaviti da slabi dok se kreće preko kopna.

Uragan Beril je prošle sedmice pogodio Karibe kada je poginulo najmanje 10 osoba

Tagovi:
Pročitajte još: