Nedeljne aktivnosti komunalnih preduzeća u opštini Kula

Ekipe javnih komunalnih preduzeća u kulskoj opštini, u protekloj nedelji, nastavile su sa redovnim aktivnostima održavanja naselja, kao i sa poslovima uređenja sportskih terena.

Radnici JKP „Vodovod“, pokosili su i uredili fudbalski stadion u Crvenki i otpočeli izgradnju terena za odbojku, za osobe sa invaliditetom, u blizini bazena u Crvenki. Takođe, uspešno je saniran kvar na kanalizacionoj mreži, u ulici Maršala Tita.

U Kruščiću, radnici JKP „Ruskom“ izvršili su zamenu vodomera u domaćinstvima gde je to bilo neophodno i otklonili su kvarove na vodovodnoj mreži, na dve lokacije, u ulici Maršala Tita. U ovom naselju započeta je i akcija uklanjanja ambrozije sa javnih površina.

Radna nedelja, u Ruskom Krsturu, započela je ispiranjem vodovodne mreže. Ekipe JKP „Ruskom“, pripremile su i tribine koje će biti montirane na terenu gde će se održati turnir u basketu. Takođe, nastavljeno je i uređenje zelenih površina. Pokošene su ulice Rusinska, Bakova, Lenjinova i Jovgena Sivča. U Rusinskoj ulici, posečeno je nisko rastinje koje je smanjivalo preglednost u saobraćaju.

Ekipe odeljenja „Urbanističko planiranje i održavanje puteva“, nastavile su uređenje sportskih terena i dečijih igrališta na teritoriji opštine. Potpuno je završeno uređenje igrališta na Gederu, kao i u ulici Petra Drapšina. Na sportskom terenu na Jarošu izvršena je popravka mobilijara, kao i montaža novih košarkaških tabli i zaštitne ograde. U Crvenki i Liparu, na terenima kod osnovne škole, postavljeni su novi razvodni ormani i reflektori. Ekipe ovog odeljenja počele su i redovnu kontrolu i zamenu dotrajalih sijalica ulične rasvete u Kuli. Na više lokacija u naselju Lipar orezano je i uklonjeno granje koje je ugrožavalo stambene objekte.

Pored svakodnevnog održavanja higijene javnih površina, radnici odeljenja „Čistoća“, JKP „Komunalac“, ove nedelje okopali su i oplevili cvetnjake kod starog groblja u Kuli i izvršili prihranu zasađenog cveća u Lenjinovoj i ulici Maršala Tita.

Zahvaljujući ekipi rj „Vodovod“, tokom ove nedelje, uspešno su otkolonjeni kvarovi na vodovodnoj mreži u ulici Jakova Ignjatovića i kvar na česmi kod pravoslavne crkve Sv. Marka. U ulici Ise Bajića, izvršeno je priključenje domaćinstva na gradsku vodovodnu mrežu.

U Sivcu, radnici JKP “Radnik”, završili su košenje na više lokacija u ovom naseljenom mestu, a izvršeni su i seča i utovar rastinja u ulici Žarka Zrenjanina. U toku je bilo i uređenje deponije.