Nedeljne aktivnosti somborskih komunalaca

Imajući u vidu veoma niske temperature početkom nedelje, radnici JKP „Zelenilo“ Sombor, koja je nosilac Zimske službe, izvršavali su posipanje soli po putnim pravcima i gradskim ulicama koje su u nadležnosti preduzeća. Takođe, u ulici Filipa Kljajića sanirana je elementarna nepogoda. Sredinom sedmice, nastavljene su redovne aktivnosti orezivanja drvoreda na više gradskih lokacija i u naseljenom mestu Bezdan, a pošto su novogodišnji praznici završeni, sa Trga svetog Trojstva sklonjena je novogodišnja jelka, dok su radnici Odeljenja za održavanje javne rasvete uklonili novogodišnju rasvetu sa više lokacija.
U toku ove nedelje radnici JKP „Prostor“ Sombor, izvodili su radove na Velikom pravoslavnom groblju, gde je tom prilikom urađeno ukupno dvadeset i dve rake sa okvirom u jednom pravcu.
U toku prethodnix sedam dana, radnici JKP „Energana“ Sombor izvršili su 21 intervenciju na grejnim telima krajnjih korisnika, 22 intervencije u podstanicama, 2 intervencije kod javnih i komercijalnih ustanova, dok nije bilo havarija na toplovodnoj mreži.
Protekle nedelje somborski „Vodokanal“ započeo je radove na izmeštanju dela vodovodne linije na mestu gde je predviđena buduća saobraćajnica Stapar – Sivac. Iako vremenski uslovi otežavaju izvođenje radova oni su nastavljeni predviđenom dinamikom. 22. januara 2020. godine u probni rad pušten je rezervoar i crpna stanica u naseljenom mestu Svetozar Miletić. Takođe, izvršeni su i radovi na sanaciji vodovodne mreže u Krađorđevoj i u ulici 12.Vojvođanske udarne brigade.