Nedeljni pregled aktivnosti kulskih komunalnih preduzeća

Prethodnu nedelju, radnici JKP „Ruskom“ započeli su sakupljanjem opalog lišća u centru Ruskog Krstura i nastavili sa redovnim održavanjem higijene javnih površina. U Kruščiću su zaposleni u ovom komunalnom preduzeću, uredili javne površine na katoličkom groblju.
U Crvenki je ekipa JKP „Vodovod“ očistila i prekontrolisala pumpe fekalne stanice, uredila zelene površine na Romaniji i Zelengori i sanirala kvar na vodovodnoj mreži u Njegoševoj ulici. Tokom nedelje je takođe lociran i prekontrolisan hidrant u Novom naselju, kao i pumpe na potisnom vodu, dok je prilazna staza nasuta tucanikom.
Radnici odeljenja „Vodovod“ JKP „Komunalac“, sanirali su kvar na vodovodnoj mreži u ulici 1. Maja, dok su zaposleni na odeljenju „Čistoća“ redovno čistili javne površine. Ekipa odeljenja „Urbanističko planiranje i održavanje puteva“ uklonila je visoko rastinje i oštećena stabla kod vatrogasnog tornja u Kuli. Pored toga, započeta je i sanacija puta u ulici Ise Bajića i Milana Grozdića.
U Sivcu su radnici JKP Radnik“ pokosili, očistili i sakupili opalo lišće u širem centru naselja. Postavljen je podzemni ventil na vodovodnoj mreži u ulici Kornelija Sentelekija, a kraj nedelje bio je rezervisan za redovno odnošenje kabastog otpada i PET ambalaže.