Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Radnici Odeljenja za mehanizaciju i održavanje Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo“ Sombor, na novom inkluzivnom dečijem igralištu u somborskom Parku heroja, popravili su urbani mobilijar. Takođe, nastavili su i sa redovnim aktivnostima, te je na košarkaškom terenu u Gogama, postavljana zaštitna žica. Po nalozima koje izdaje Odeljenje za komunalne delatnosti grada Sombora, orezivani su drvoredi, dok je košenje javnih zelenih površina nastavljeno planiranom dinamikom. Zaposleni na poslovima „Održavanje javne rasvete“ zamenili su dotrajale sijalice u gradu i naseljenim mestima, dok su radnice Odeljenja za održavanje parkovskog i javnog zelenila svako jutro čistile parkove i uređivale cvetne površine na više lokacija u Somboru.

Zaposleni na poslovima održavanja vodovodne mreže grada JKP „Vodokanal“ Sombor, tokom prethodne sedmice, otklonili su kvar na vodovodnoj mreži u ulici Maksima Gorkog i Jorgovanskoj u Somboru. Takođe, radnici sektora Održavanje kanalizacione mreže, nastavili su sa održavanjem prepumpnih stanica u ulici Filipa Kljajića i Stevana Mokranjca.

Ekipe sektora za održavanje toplovodne mreže JKP „Energana“, nakon prestanka isporuke toplotne energije kontrolisale su sve deonice toplovoda, a pre svega one kod kojih su uočene nepravilnosti u toku grejne sezone. Stručne službe „Energane“ otklonile su curenja u pojasu šahte i zamenile dotrajale cevi u potrebnom obimu, tako da je sistem vraćen u aktivno stanje i spreman je za narednu grejnu sezonu.

JKP “Prostor” Sombor obavestio je sve građane da, nakon novih odluka u vezi sa ublažavanjem određenih mera koje je donela Vlada Republike Srbije, postoje uslovi da višenamenski objekat “Sala za daće i pomene”, nastavi sa radom, a u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije.