Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Prema nalogu upravljača puta JKP „PROSTOR“ Sombor, izvedeni su radovi na sanaciji kolovoza u Balkanskoj ulici u Somboru i nasut je grebani asfalt na dužinu puta od 150m. Takođe, završeni su radovi u salaškom naselju Krpeži u Somboru, gde je na put dužine od 200m nasut tucanik.

Na osnovu projekta saobraćaja i saobraćajne signalizacije, a u cilju povećane bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, naročito učenika, u Bezdanu je postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija, u zoni škole „Bratstva i jedinstva“. Radove na postavljanju vertikalne signalizacije i prepreke za usporavanje saobraćaja, tzv. ležećeg policajca, izvela je firma „Signal“ d.o.o iz Sombora, dok je poslove stručno tehničkog nadzora vršio upravljač puta JKP „Prostor“ Sombor.

U toku prethodnih sedam dana, radnici JКP „Energana“ Sombor izvršili su 11 intervencija na grejnim telima krajnjih korisnika, 16 intervencija u podstanicama, 4 intervencije kod javnih i komercijalnih ustanova i dve intervencije u ulazima zgrada. Кonstatovano je curenje u šahti na adresi Gruje Dedića 26 koje su radnici sanirali i tako smanjili gubitke hemijski pripremljene i zagrejane vode.

Radnici JKP „Vodokanal“ Sombor, tokom prethodne sedmice, izvršavali su radove na razdvajanju potrošnje vode u ulici Laze Kostića. Takođe, na Jarošu je izvršen servis na oksihlorogenu, dok su radnici sektora Izgradnje sa operativom svakodnevno na terenu i vrše radove na izgradnji vodovodnih i kanalizacionih priključaka. 

Radnici Odeljenja za mehanizaciju i održavanje JKP „Zelenilo“ Sombor, sanirali su udarne rupe na delu puta Sombor – Rančevo – Bilić, svakodnevno se radilo na poslovima održavanja parkova, dok je zamena dotrajalih sijalica vršena na više gradskih lokacija. Takođe, prodaja sadnog cveća nastavila se na pijaci “u lancima“, a izvršavali su se i poslovi uređenja prostora oko Doma u Gradini.