Netačne tvrdnje somborskog portala

Povodom vesti koja je objavljena na www.somborportal.rs, na temu seče bođoša na fijakerskom stajalištu u Somboru, želimo da obavestimo sve građane kako je objavljeni sadržaj na pomenutom portalu u potpunosti lažan i netačan, te da takvi i slični sadržaji apsolutno nisu u planu JKP „Zelenilo“.
Uzevši u obzir, da ova lokacija svedoči o tradiciji i kulturi grada Sombora, te da je kao takva izuzetno značajna i za Grad i za građane, lažne tvrdnje koje su iznete smatramo dodatno lošim, jer u negativnu konotaciju stavljaju i Grad i JKP „Zelenilo“.
Dalje, do seče drveća dolazi samo kada ono ugožava bezbednost građana ili njihove imovine, a ovu, kao i sve druge potrebne informaciju biste dobili da ste pozvali nadležne u preduzeću koje spominjete. Stoga, apelujemo na sve medijske kuće da ne šire neproverene informacije, te da pre objave provere ispravnost „glasina“ koje tako olako postavljaju na svojim stranicama.
Vaša uloga je da informišete javnost, a ne da širite dezinformacije. Izveštavajte verodostojno, kako to i dolikuje profesionalnom novinarstvu.

Srdačan pozdrav,
Momir Mioković
v.d. direktora JKP „Zelenilo“ Sombor