Nole savršen protiv Kuevasa

Prebrodio je još jednu prepreku na Rolan Garosu najbolji teniser sveta Novak Đoković. Ovaj put “stradao” je odlični urugvajski teniser Pablo Kuevas. Novak je Kuevasa ubedljivo dobio rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:4) u setovima. Interesantno je da ovo bio prvi međusobni duel ove dvojice tenisera u njihovim karijerama.

Nije najbolje Đoković otvorio meč. Već u trećem gemu prvog seta pri rezultatu 1:1 Kuevas je napravio brejk i imao šansu da napravi osetniju prednost, međutim najbolji srpski teniser je odmah ubacio u petu brzinu i uzvratio istom merom. Do osmog gema oba tenisera su bili sigurni na svojim servisima, a onda je Nole opet napravio brejk i u sledećem gemu na svoj servis došao do osvajanja prvog seta.

Strahovit nalet Đokovića Kuevas nije mogao da zaustavi na početku drugog seta kada je odmah izgubio gem na svoj servis. U drugom setu Nole je uspeo još jednom da napravi brejk i to u petom gemu seta. Na semaforu je tad stajalo ogromnih 4:1 za Novaka, koji je bez ikakvih problema priveo drugi set kraju u svoju korist rezultatom 6:2.

Kao u reprizi drugog seta Đoković je odmah napravio brejk na početku trećeg seta. U ovom setu imao je i Kuevas svojih šansi da dođe do brejka protiv Novaka, ali je Nole odoleo svim napadima opasnog Urugvajca, te je uspešno sačuvao stečenu prednost do kraja seta. Posle nepunih sat vremena igre u trećem setu Đoković dolazi do osvajanja istog rezultatom 6:4, a samim tim i do novog trijumfa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Milan Grahovac