Nova Pinkova serija spojila drugove sa klase! Protagonisti serije “Crveni mesec”: Magija nam je promenila živote!

Povratak na sam početak 20. veka, u Beograd nakon Balkanskog, a pred Prvi svetski rat, očekuje gledaoce TV Pink od 7. oktobra u jednom od najambicioznijih domaćih projekata, igranoj seriji “Crveni mesec”.

Orginalna priča Romana Majetića, po ideji Željka Mitrovića, dočaraće nam dramatični istorijski period ispunjen špijunskim intrigama, političkim spletkama i prevarama, koje će odretiti sudbinu glavnih junaka – mladog srpskog oficira Nikole Stratimirovića, kog igra Miloš Đurović, i ćerke austrijskog poslanika Sofije Baumen, koju tumači.

– Sofija je pametna, lepo vaspitana devojka sa manirima visoke klase tih vremena, emotivna i osetljiva devojka koja veruje u ljubav i u isto vreme buntovna i svojeglava, daleko ispred vremena u kom živi. Koliko god veruje u ljubav, nekako joj se uvek opire, sve dok joj se na jednom balu ne sretne pogled sa srpskim oficirom Nikolom. Od tog trenutka njen život se u potpunosti menja – opisuje Ivana svoj lik.

Da je Nikolin i Sofijin susret zaista sudbinski, potvrdio je i Miloš, koji je pokušao da gledaocima dočara lik srpskog oficira kog igra.

Nikola je povratnik iz rata, jaše najbolje grlo u Beogradu i u službi je prestolonaslednika Aleksandra. Dolazi iz ugledne beogradske porodice. Tri stvari koje su za njega sveto trojstvo jesu služba, prijateljstvo i ljubav prema domovini. Ali, kada prvi put ugleda oči austrijske lepotice – život počinje da mu se menja – rekao je Miloš.

Ivani ovo nije prvi put da snima epohu, ali joj je ovo prvi istorijski projekat na kojim je angažovana. Tokom rada na “Crvenom mesecu” naučila je da iza faktografskih činjenica stoje živi ljudi sa svojim manama i vrlinama, sumnjama i dilemama. I dok je Dudićeva naučila da razume istoriju, Miloš je savladao neke praktične veštine.

– Naučio sam da jašem i razumem konje. Takođe sam saznao neke interesantne stvari o istorijskim ličnostima i dogadjajima koje se u seriji pominju – kaže talentovani glumac.

Zanimljivo je da su Ivana i Miloš “klasići”, ali u seriji Nikola ima 30 godina, a Sofija 21. Ivana kaže da nije bilo šale na taj račun tokom snimanja, posebno zato što još nisu imali mnogo zajedničkih scena.

– Veoma smo ozbiljno i odgovorno pristupili ovome, jer se oboje prvi put nalazimo u glavnim ulogama – rekla je Ivana, dok se Miloš našalio:

– Koliko znam Ivana i jeste mlađa od mene devet godina (smeh).

Iako se neretko dešava da glumački parovi prenesu emocije u privatan život, to ovog puta nije bio slučaj.

– Mi smo klasa, toliko toga smo prošli tokom studiranja i toliko se dobro poznajemo da toga nema. Suviše smo koncentrisani da što bolje uradimo posao, da o tome i ne razmišljam – kaže Ivana, dok je Nikola otkrio da je o koleginici naučio nešto što do sada nije znao.

– Saznao sam, na primer, da Ivana voli jagode, što ranije nisam znao.  Proces je u toku, nas tek očekuju zajedničke scene, verujem da će biti još lepih momenata na snimanju.

Da li su mladi i sve popularniji glumci Ivana i Miloš uspeli da dočaraju tu veliku i zabranjenu ljubav između srpskog oficira i ćerke austrijskog vojnog atašea, gledaoci će imati priliku da se uvere od ponedeljka 7. oktobra, za kada je zakazano emitovanje serije “Crveni mesec”.

Preuzeto: republika.rs