Nova stolarija za pomoćni objekat u okviru crkve „Vodica“

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić obišao je danas radove na pomoćnom objektu koji se koristi za duhovne vežbe, u okviru crkve „Vodica“ u Ruskom Krsturu. Na pomenutom objektu se vrši postavljanje novih PVC prozora. Vlado Čizmar, član Crkvenog odbora podsetio je da je prošle godine u okviru objekta sproveden vodovod i da je tada predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić obećao da će donirati neophodnu stolariju. Čizmar se zahvalio predsedniku na ispunjenom obećanju i istakao da žele da ovaj objekat naprave višenamenskim. On je dodao da je u planu izgradnja konaka u kojem bi moglo da prenoći 60 osoba, jer se u avgustu mesecu na ovom mestu održavaju susreti tzv. „Vodica kamp“ gde dolaze ljudi iz mnogih mesta da uživaju u lepotama „Vodice“. Posebno je naglasio dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, predsednikom opštine Kula, Mesnom zajednicom Ruski Krstur i JKP „Ruskom“ Ruski Krstur, dodajući da nikad opština nije u ovolikoj meri pomagala crkvu kao sad.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je rekao da je suština u ljudima koji se bave Ruskim Krsturom, da li u školi, crkvi, javnom preduzeću ili bilo kom drugom segmentu, ali se prepoznaje i vidi da iskreno vole svoje mesto i da sa velikom ljubavlju to rade.

-Samim tim, opštini jedino preostaje da tu njihovu ljubav i entuzijazam prema svom mestu ili kao što je danas slučaj, prema prostoru koji su želeli da urede, pomogne sa finansijskim sredstvima, rekao je Miljanić.

Miljanić je dodao da su i u ovoj godini konkursom predviđena sredstva za sufinansiranje radova na crkvenim objektima u naseljenom mestu Ruski Krstur, a ta sredstva će dobiti posebnu dimenziju, pre svega zahvaljujući velikom trudu i radu ljudi.