Novi detalji tragedije u Odžacima

Tragični događaj koji se desio u Odžacima, u kojem je desetogodišnji dečak B. P. izgubio život, nastavlja da potresa javnost, a kako je potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru, njega je u bazen gurnulo drugo dete.

“Dete je gurnuto u bazen od strane drugog deteta. Neće biti krivičnog postupka jer je dete krivično neodgovorno, odnosno mlađe od 14 godina”, rekao je tužilac Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Tokom provera koje je sprovela policija, utvrđeno je da je najverovatnije dečak (8) gurnuo desetogodišnjaka u bazen, i da su oni u tom trenutku bili sami na objektu.

“Po prijemu vesti, odmah sam došao na mesto događaja, gde su lekari, nažalost, konstatovali da se maloletno lice utopilo. Činjenično stanje će utvrditi nadležni organi. Ono što može da se kaže jeste da je otvaranje bazena bilo planirano za 20.06. i da su u toku bili pripremni radovi. Na bazen, koji je ograđen i pokriven video nadzorom sa 13 kamera, deca su ušla tako što su preskočila ogradu. I sam sam roditelj, te se sa žaljenjem i velikom tugom, saosećam sa porodicom povodom tragičnog događaja koji se dogodio na Olimpijskom bazenu u Odžacima. Molim se da smognu snage da prebrode dane tuge i bola.”, rekao je predsednik opštine Odžaci, Goran Nikolić.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti, i kako bi bila uzeta izjava od 8-godišnjeg dečaka, biće angažovani Centar za socijalni rad i dečji psiholog.

Za nesreću se saznalo kada je otac dečaka prijavio nestanak sina u nedelju oko 22 časa. Dvadesetak minuta kasnije, njegovo beživotno telo pronađeno je na dnu bazena.

Prema rečima porodice, kako prenosi “Srbija danas”, dečaka je deda odveo da se igra, kao što je to inače činio svakog dana, ali mu je mališan tražio da ode kući i rekao je da će se sam vratiti.

“Svaki dan oko 17 sati idemo da se igramo, vozim ga biciklom i čekam da se izigra, kako bi ga nakon toga vratio kući. Međutim, juče me je dva puta pitao: “Još me čekaš? Ajde, idi kući, sam ću doći!” Što sam i uradio.”, rekao je deda nastradalog mališana.

Dodaje se i da o dečaku koji je gurnuo stradalog desetogodšnjaka, porodica stradalog ne zna ništa, ne poznaje ga, ali sigurni su u to da B. P. ne bi sam ušao u vodu, jer je se plašio.

– On se plašio vode, tako da sigurno nije sam otišao blizu bazena, skočio ili se igrao u blizini, jer on ne voli vodu. Čuli smo da ga je neko gurnuo, ali zaista ne znamo koje dete je u pitanju – rekli su u porodici dečaka za beogradski medij.