Novi fosili velikom turnejom obeležavaju 50 godina postojanja: Koncert u Beogradu 15. novembra

I kao što njihov veliki hit kaže – slavće se dobra, stara vremena, a slavlju će, pak, prisustvovati sve generacije.

Retki su oni koji imaju sreću da proslave 50 godina zajedništva, a upravo takvu, zlatnu godišnjicu slave Novi fosili. Zato su, u sklopu velike regionalne turneje, odlučili da ispričaju “Priču o 50 godina grupe Novi fosili” koju su prigodno nazvali po svom velikom hitu “Za dobra stara vremena”. Turneju započinju u Zagrebu, gde su već rasprodali dva koncerta, a nastavljaju u Beogradu 15. novembra u Sava Centru, a nakon toga i u Ljubljani.

I kao što njihov veliki hit kaže – slavće se dobra, stara vremena, a slavlju će, pak, prisustvovati sve generacije. Kao što ističu članovi benda – Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec, biće to prava prilika da se prisete i spomenu svih onih koji nisu u mogućnosti da ovu godišnjicu slave s njima i sete se svih onih divnih trenutaka koji su obeležili 50 godina njihovog postojanja i rada

– Set-lista još se dorađuje i vjerujem da će tako biti do zadnjeg časa. Nije lako staviti na kup pedeset godina postojanja jedne grupe. S obzirom na jubilej, odlučili smo kronološki prikazati na filmu sve što se zbivalo od početaka do danas – najavila je Sanja Doležal predstojeće koncerte.

Sanja Doležal, Novi fosili

Sanja Doležal Foto: Promo

– Kontaktirali smo i članove koji su bili na početku grupe, nadamo se da će nam se neki od njih pridružiti i otpjevati pjesme iz tog razdoblja. Na primjer, mnogi ne znaju da su Novi fosili, kad su ih Slobodan Momčilović Moka i Marinko Colnago osnovali 1969. godine, bili samo muški bend. Iz tog razdoblja mnogi znaju pjesmu “Kad naš brod plovi”, a ne znaju da su je snimili i izveli baš Novi fosili. Šest godina kasnije, bendu su se pridružili Đurđica Barlović, Vladimir Kočiš Zec i Rajko Dujmić. Pjesme iz tog razdoblja izvodimo obavezno, a ovaj put ćemo izvesti i neke iz razdoblja kad su u bendu pjevale Nataša Mirković i Jelena Fošner. Dakle, mnogo je ljudi stvaralo ovaj bend, svatko je ostavio dio sebe i dao svoj pečat grupi. Mislim da je dobro da ispričamo priču o grupi koja je ostavila trag u pop-glazbi na ovim prostorima – zaključila je Sanja.

Ulaznice za koncert “Za dobra stara vremena” možete naći po ceni od 1.900, 2.500 i 2.800 dinara na blagajni Sava centra i preko Tickets.rs.

Preuzeto: Telegraf.rs