Novi kamion za JKP “Vodovod“ Crvenka

Od danas je Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u Crvenki bogatije za novu radnu mašinu. Naime, danas je u ovo preduzeće stigao novi kamion za odnošenje smeća, a o njegovom značaju kako za samo preduzeće tako i za građane Crvenke nešto više rekao je direktor „Vodovoda“ Miljan Drašković.


-Danas je za nas veliki dan, jer nam je konačno stigao kamion kojeg smo dugo čekali. Kažem konačno iz razloga što je trebalo da se ispoštuje vremenska procedura oko oglašavanja javne nabavke, izbora najpovoljnijeg ponuđača i napokon da se ispoštuje i rok isporuke jednog ovakvog vozila. Zamenili smo stari kamion koji nas je služio 18 godina. Neophodno je bilo da zamenimo stari kamion, jer su troškovi rezervnih delova i čestih popravki bili veliko opterećenje za naše finansije. Stari kamion neće biti prodat kao sekundarna sirovina, već će biti remontovan i garažiran i stajaće na raspolaganju svakom našem opštinskom preduzeću da može da uskoči kao ispomoć. Kada smo odlučivali kakav kamion nabaviti vodili smo se kvalitetom i sredstvima kojima možemo da ispoštujemo taj kvalitet. Odlučili smo se za kamion marke MAN, nemačkog proizvođača, a u svetu transporta dobro se zna koliko je to ime zvučno. Kamion je kupljen od beogradskog „Vatrosprema“ firme koja je renomirani proizvođač nadogradnja za komunalna i vatrogasna preduzeća. Nadogradnja je najbitnija za smećarski kamion. To je prostor gde se smeće lageruje, presuje i transportuje do deponije. Jako je bitan i sistem za podizanje malih kontejnera od 1,1 kubni metar kao i kanta za smeće. Sada ćemo moći i brže i bolje da obavimo delatnost odnošenja smeća. Nadam se da građani Crvenke primećuju da „Vodovod“ ulaže, razvija se i napreduje, pa zato apelujem na njih da redovno izmiruju račune za pružene komunalne usluge kako bi i ubuduće mogli da im pružamo što kvalitetniju i bolju uslugu. Kupili smo kamion smećar, sledeća investicija može da bude iskop jednog bunara ili šta već odredimo da nam bude prioritet – rekao je direktor „Vodovoda“ Miljan Drašković.


Opremanje komunalnih preduzeća kako bi se poboljšao kvalitet usluga koje pružaju građanima je jedan od prioriteta u radu lokalne samouprave, kaže predsednik opštine Kula Damjan Miljanić koji je prisustvovao dolasku novog kamiona za odnošenje smeća u crvenački „Vodovod“.
-Kvalitetna usluga je osnovni cilj u funkcionisanju svih opštinskih službi, pa tako i komunalnih preduzeća, a jedan od preduslova da tako i bude je, uz stručan i obučen kadar, svakako i njihova opremljenost. Evo, danas u Crvenki, posle dugo godina jedna ozbiljna investicija – novo komunalno vozilo. Ove godine će biti još takvih noviteta u našim komunalnim preduzećima jer je to dogovor komunalnih preduzeća i Opštine koja je njihov osnivač. I do sada usluga koju su komunalna preduzeća na nivou cele opštine bila je kvalitetna, a ovo će samo poboljšati taj kvalitet, a i poslovi koje komunalna preduzeća ugovaraju sa opštinom predstavljaju ozbiljan prihod u njihovom poslovanju i omogućavaju njihov normalan razvoj. Trend i ono što je opredeljenje Opštine je da što više poslova koje komunalna preduzeća mogu da obave lokalna samouprava sa njima i ugovara, a ne da traži na tržištu, te da na taj način komunalna preduzeća ostvaruju dodatni prihod i razvijaju svoju delatnost – rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.