Novi konkurs Hemofarm fondacije za studentske stipendije

Hemofarm fondacija raspisala je konkurs za dodelu deset stipendija studentima za školsku 2018/2019. godinu. Prijave su do 11. novembra.

Stipendije se dodeljuju studentima koji su prvi put upisali završnu godinu osnovnih/integrisanih akademskih studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbije i to na: Medicinskim i Farmaceutskim fakultetima (studijski programi farmacija i medicinska biohemija), Tehnološkim fakultetima (studijski programi farmaceutsko inženjerstvo, organska hemijska tehnologija, hemijsko inženjerstvo, neorganska hemijska tehnologija, inženjerstvo zaštite životne sredine), Hemijskim fakultetima (studijski programi analitička hemija, primenjena hemija, neorganska hemija, organska hemija) i Fakultetima za fizičku hemiju.

Konkurs je otvoren za studente koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50.

Studentima završne godine osnovnih/integrisanih akademskih studija stipendija se isplaćuje do završetka studija, a najkasnije do kraja školske godine, izuzimajući juli i avgust.

Osim prosečne ocene, prilikom odabira, kriterijum je i materijalno stanje studenta. Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji su državljani Republike Srbije.

Za kandidate koji budu u užem izboru sprovešće se proces profesionalne selekcije koja obuhvata testiranje i intervju sa kandidatima. Rezultati profesionalne selekcije su jedan od kriterijuma za izbor stipendista.

Kandidati koji primaju stipendiju (ili studentski kredit ili bilo koju drugu materijalnu pomoć) za istu školsku godinu, od bilo koje druge ustanove ili organizacije po bilo kom drugom osnovu, nemaju pravo na dodelu stipendije Hemofarm fondacije.

Budući stipendisti fondacije u školskoj 2018/2019. godini imaće priliku da budu deo Mentorskog i programa stručne letnje prakse “Možeš i ti” i da u kontaktu sa ekspertima kompanije “Hemofarm” unaprede svoja znanja i veštine neophodne za dalji lični i profesionalni razvoj.

Izvor: Radio Odžaci