Novi kružni tok otvoren za saobraćaj

Kružni tok na ukrštanju ulica Filipa Kljajića, Josipa Pančića i Svetog Save izgrađen je i od danas (4.01.2019.) se na ovoj kružnoj raskrsnici saobraćaj odvija u redovnom režimu.

Otvaranju raskrsnice za saobraćaj, prisustvovali su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predsednik Skupštine grada Sombora primarijus dr Zoran Parčetić sa saradnicima. Gradonačelnica je ovom prilikom istakla da se rekonstrukciji pristupilo jer je procenjeno da je ovo najfrekventnija raskrsnica, te da je izgradnja kružnog toka bila potrebna zbog bezbednosti saobraćaja.

„Ovo je bila i ostala najfrekventnija saobraćajnica i otvaranjem kružnog toka mislim da smo značajno pospešili, pre svega, saobraćaj u gradu Somboru, smanjili čekanje i obezbedili veću sigurnost vozača, ali i biciklista i pešaka. Ovim smo završili jednu dugačku trasu koju smo prošle godine započeli rekonstrukcijom i sanacijom ulice 21. oktobra, nastavili u ulici Filipa Kljajića i završili ovim kružnim tokom“ rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i dodala da je sam kružni tok koštao oko 23 miliona dinara bez PDV-a, a najvećim delom radovi su završeni i omogućeno je otvaranje raskrsnice za saobraćaj. Manji deo radova oko završetka biciklističkih staza biće urađeni na proleće početkom građevinske sezone.

Izvođač radova na izgradnji kružnog toka bila je subotička kompanija „Vojput“, a nadzor je vršilo somborsko preduzeće JKP „Prostor“.

Izgradnjom kružnih tokova štedi se vreme, električna energija, smanjuje emisija štetnih gasova, a sredstva koja bi bila utrošena za održavanje semafora mogu da se preusmere u nove infrastrukturne projekte grada.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću