fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Novi volonteri i volonterke u Školi dobre volje

Somborski edukativni centar realizovao je jesenji modul obuke za nove volontere u okviru programa „Škola dobre volje – Volonter/ka deci na usluzi“od 11. do 13. novembra u Domu učenika srednjih škola u Somboru.

Za 7 godina realizacije ovog programa više od 100 volontera-ki pružilo je pomoć u savladavanju nastavnog gradiva više od 300 dece osnovno školskog uzrasta.

Obuku su sprovele Ivana Barać, koordinatorka volontera/ki u okviru Škole dobre volje i Milica Lugumerski, omladinska radnica SEC-a, a učesnici/e obuke su imali priliku da se upoznajusa koncepcijom programa i steknu znanja i veštine koja će im pomoći da budu što uspešniji u budućem radu sa decom, kako tokom volontiranja tako i tokom nastavka školovanja i profesionalne karijere.

Program je namenjen prevashodno deci iz ranjivih grupa kojoj je potrebna besplatna pomoć u savladavanju nastavnog gradiva, a roditelji-staratelji se mogu javiti koordinatorkama volontera/ki SEC-a na brojeve telefona 064/33 04 582 i 062/87 50 901.

Realizacija programa odvija se uz podršku Mreže prijatelja inkluzivnog obrazovanja, Grada Sombora i Arigatou International-a – navodi se u dopisu Somborskog edukativnog centra.

Tagovi:
Pročitajte još: