NOVINA: Od sada ćete dobijati informacije o ukradenim lozinkama

Ovo je dobra stvar…

Nova opcija koju Gugl sprema za Hrom trebalo bi da korisnicima pruži još više sigurnosti dok pretražuju internet. Radi se o tome da će svi oni koji se na neki web-sajt loguju preko Hrom dobijati informacije o potencijalnim opasnostima, te o nesigurnim lokacijama na kojima se kradu korisnička imena i lozinke.

Google Chrome

Foto: Profimedia

Korisnici će biti informisani i o tome da su i sami postali žrtve nekog curenja podataka, a preko bezbednosnih protokola koji u okviru pretraživača već postoje, samo se sada dalje usavršavaju. Novom funkcionalnošću može da se upravlja u okviru Hrom Settings, preko Sync i Gugl Services, a nastala je na osnovu potrebe za povećanom bezbednošću, budući da je sve više web-sajtova i aplikacija označeno kao nebezbedno, a Gugl tu listu osvežava na svakih 30 minuta, te tako štiti preko četiri milijarde uređaja od phishing i drugih napada.

Na Hrom uskoro stižu i druge bezbednosne opcije, a poput “predictive phishing protection” koja upozorava kada se korisnik loguje na neki web-sajt koji je osumnjičen za phishing radnje.

Preuzeto: Srbija Danas