Novo sanitetsko vozilo i ultrazvuk u Domu zdravlja Apatin

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo sproveo je akciju u okviru koje je donirao 10 sanitetskih vozila specijalizovanih za pacijente koji idu na dijalizu. Jedan od Domova zdravlja koji je dobio ovakvo vozilo je i apatinski, te je tim povodom za lokalne medije govorila pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Veoma smo srećni i zahvalni što smo dobili jedno ovakvo vozilo. Na teritoriji opštine Apatin trenutno je 11 pacijenata koji odlaze gotovo svakodnevno ili više puta nedeljno na dijalizu u Novi sad, odnosno Sombor, te nam je jedno ovakvo vozilo bilo veoma neophodno. Ono je svakodnevno na putu, klimatizovano je, te obzirom da je novo pruža maksimalnu udobnost korisnicima ove vrste usluge. Vrednost vozila je 3.800.000,00 dinara i ovim putem se zahvaljujemo pokrajinskom sekretaru i sekretarijatu za zdravstvo jer su prepoznali potrebe stanovnika opštine Apatin. – rekla je Branka Bajić

Novinare je zanimalo kakve još novine postoje u Domu zdravlja, te se pomoćnica direktora ove ove ustanove nadovezala sledećim rečima.

Pre oko dve nedelje Dom zdravlja Apatin dobio je i novi ultrazvučni aparat, kompletno investiranje ultrazvuka je od lokalne samouprave, a vrednost je 5.500.000,00 dinara. Moram napomenuti da je za naše ginekološko odelenje bio neophodan ovaj aparat jer je poslednji sličan kupljen pre 30 godina. – rekla je Bajićeva

Konkretno to znači za sve naše pacijentkinje koje su do sada čekale dugotrajan red na ultrazvuk, za čije pregleda nismo čak imali ni sonde koje su neophodne za ginekologiju, da ih sada imamo i pregledi će u buduće moći biti kompletni, a sam proces olakšan i ubrzan.

Na kraju, Branka Bajić sa zahvalila lokalnoj samoupravi na ovoj investiciji i dodala da Dom zdravlja od početka ove godine ima i CTG aparat koji Dom zdravlja do tada nikad nije imao, te ja sada sa kupovinom ultrazvuka ginekološka služba kompletirana onako kakva do sada nikad nije bila.

Info služba
Opštine Apatin