Novosadski sajam uručio priznanja za kvalitet proizvođačima u više robnih grupa

Novosadski sajam uručio je na svečanosti u Master centru priznanja proizvođačima za kvalitet proizvoda i usluga u robnim grupama: meso, proizvodi od mesa, mleko, mlečni proizvodi, sirevi i sladoledi, konditorski proizvodi, semenski materijal biljnog porekla, jestiva ulja i srodni proizvodi, konzumna jaja, proizvodi na bazi žita i brašna. Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga organizovano je povodom 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji će, ukoliko to epidemiološke prilike dozvole, biti održan od 18. do 24. septembra.

Velike šampionske pehare osvojili su: zrenjaninski Dijamant, za visok kvalitet ulja i drugih masnih namaza, “Jaje produkt” sa Čeneja, za vrhunski kvalitet svežih konzumnih jaja, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, za izuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja. Zvanje Apsolutnog šampiona, osvojila je i “Sanja DOO” iz Novog Sada, za vrhunski kvalitet finih pekarskih proizvoda.

Velikim šampionskim peharom nagrađena je Mljekara Lazine iz Danilovgrada za visok kvalitet vrlo širokog asortimana fermentisanih mlečnih proizvoda. U istoj robnoj grupi Veliki šampionski pehar ponela je i Mlekara “Spasojević”, Bajina Bašta. Takođe Velikim šampionskim peharom i zvanjem Apsolutnog šampiona, na ocenjivanju kvaliteta mesa i prerađevina od mesa, nagrađena je Industriju mesa “Carnex” iz Vrbasa.