Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

O ovome ne morate da razgovarate sa detetom!

Ukoliko čitate različite stručne tekstove, primetićete da se gotovo svuda spominju teme o kojima morate da pričate sa svojim detetom, teme o kojima bi trebalo da pričate sa svojim detetom, ali gde su teme o kojima imate pravo da ne progovorite bar još jednu narednu deceniju?

Da, postoje i takve teme!

Prva stvar o kojoj roditelji ne žele da izuste ni jednu jedinu reč je seksualni život.Taj seksualni život odnosi se i na sadašnji momenat, ali i na pređašnje partnere. Roditelji imaju pravo da prolongiraju temu o prvom seksualnom iskustvu dok o tome zaista ne bude bilo potrebe govoriti, a o broju seksualnih partnera mogu do veka da ćute.

Razgovor o novcu nije ni malo jednostavan. Dragi roditelji, deca su mala i osetiljiva bića koja vas vrlo ozbiljno posmatraju i ozbiljno shvataju ono što govorite. Vodite računa da priča o novcu slučajno ne postane njihova nesvesna briga, jer oni na to ne mogu da utiču. Stanje svih vrsta plaćanja, budućih kupovina, dugova i sličnih stvari neka ostane vaša mala tajna.

Na kraju, ali jednako bitna tema – greške. Sada ste vi roditelji i vi ste u očima deteta moralni kompas koji je za njih bezgrešan i jedini model po kome oni žele da se ugledaju. Nije vreme da razgovarate sa njima o svojim greškama iz prošlosti dok su mali.

Preuzeto: http://edukacija.rs

Tagovi:
Pročitajte još: