Obaveštenje za roditelje

U prvi razred osnovne škole za školsku 2017/2018 godinu upisuju se deca, koja na dan početka školske godine 01. septembra 2017. godine imaju 6.5 do 7.5 godina, odnosno deca rođena od 01.03.2010 do 01.03.2011.godine.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole obavezni su da izvrše roditelji, a za decu pod starateljstvom, staratelj ili organ starateljstva.

O terminu evidentiranja dece, ispitivanja ili provere spremnosti dece za upis, i o upisu u školu, Gradska uprava grada Sombora će blagovremeno obavestiti roditelje putem javnih glasila, škola i Predškolske ustanove.

Gradska uprava će na osnovu prijava roditelja, odnosno staratelja, sačiniti evidenciju i obavestiti škole o deci koja su stasala za upis u školu.

Područja osnovnih škola u gradu Somboru utvrdila je Skupština grada Sombora, a uvid u ista možete izvršiti na oglasnim tablama u Predškolskoj ustanovi.

Osnovna škola je dužna da upiše dete koje ima prebivalište na područje škole.

Roditelj može da izabere osnovnu školu u koju će da upiše dete, o čemu podnosi zahtev izabranoj školi, najkasnije do 31. januara 2017. godine – navodi se u dopisu.