Obeležen Dan borbe protiv dečjeg siromaštva – počela akcija prikupljanja školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica

U utorak, 17. oktobra 2017. godine Somborski edukativni centar je uličnom akcijom obeležio Svetski dan borbe protiv dečjeg siromaštva.

Aktivisti i aktivistkinje SEC-a, koji su prethodno prošli radionicu na temu zaštite dece od zlostavljanja i zanemarivanja, osmislili su više različitih aktivnosti na različitim lokacijama u centru Sombora, kako za decu i mlade, tako i za šire građanstvo kojima je na kreativan način skrenuta pažnja na problem dečjeg siromaštva.

Tokom akcije započeta je tradicionalna akciju prikupljanja školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica, koja će trajati do 20. novembra Međunarodnog dana dečijih prava (Day of pray and action for Children) kada će početi i prikupljanje slatkiša za decu iz ranjivih grupa da bi im bilo podeljeno u vreme božićnih i novogodišnjih praznika.

Akciju je realizovana u okviru projekta „Život bez nasilja – za svako dete, Udruženi u zaštiti dece od nasilja“ podržanog od Evropske unije, UNICEF-a i Ministarstva zdravlja, rada i prosvete, a akciju je kao i prethodnih nekoliko godina podržana u okviru programa Arigatou Internationala i mreže Global Network of Religions for Children u okviru inicijative End Child Poverty.

Građani koji žele da doprinesu akciji, školski pribor mogu da donesu svakog radnog dana u prostorije SEC-a u periodu od 9 do 17 časova.

Izvor: sec.org.rs