fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Obeležen dan prvog centra za obuku

Trinaesti novembar, obeležava se kao Dan Prvog centra za obuku Vojske Srbije u Somboru u znak sećanja na dva značajna datuma – 13. novembar 2006. kada je formiran Centar i 13. novembar 1918. godine kada je, nakon proboja Solunskog fronta, u Sombor ušla prethodnica Vojske Kraljevine Srbije.

Povodom Dana Prvog Centra za obuku, održana je prigodna svečanost koju je, pored brojnih gostiju iz društvenog, ekonomskog i političkog života, predstavnika Grada Sombora i opština Apatin, Kula i Odžaci, svojim prisustvom uveličala načelnica Zapadnobačkog upravnog okruga mr Latinka Vasiljković i Šef odseka za opšte poslove Smilja Grabež.

Čestitajući praznik, zamenik komandanta 1. Centra za obuku, potpukovnik  Ivan Orbović istakao je da postignutim rezultatima u realizaciji brojnih zadataka, posebno u obuci vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka Prvi centar značajno doprinosi izgradnji operativne sposobnosti Vojske Srbije, naročito Bačke brigade. Tom prilikom uručena su priznanja i zahvalnice najzaslužnijim pripadnicima Prvog centra za obuku, kao i subjektima koji su dali doprinos u njegovom radu – navodi se u objavljenom dopisu Zapadno bačkog upravnog okruga.

Tagovi:
Pročitajte još: