Obeležena 76. godišnjica oslobođenja od fašističke okupacije u Drugom svetskom ratu

Povodom obeležavanja 76. godišnjice oslobođenja od fašističke okupacije u Drugom svetskom ratu predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, predstavnici Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata i KUD-a Ivan Senjuk, položili su vence i cveće na spomenik Palom borcu u Kuli.
Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je obraćajući se prisutnima, uporedio današnje vreme koje zahteva neke druge žrtve, žrtve da se zemlja razvije, da privreda ojača, bude bogatija i stabilnija. Miljanić je istakao da sve ove nedaće i muke nisu ni približne onome što smo imali u istoriji, jer ne mogu da se porede sa onim što smo imali u Prvom i Drugom svetskom ratu kada su mnogi naši preci dali i svoj život i posvetili ga odbrani i izgradnji zemlje u jednom mnogo teškom periodu. Takođe je istakao da i on potiče iz porodice koja je dala svoje žrtve i doprinos u Drugom svetskom ratu.


-Na današnji dan, ispred opštine Kula, želim da se zahvalim organizacijama koje neguju tradiciju i koje čuvaju ovaj datum od zaborava, kao i svim stradalim herojima u Drugom svetskom ratu koji su omogućili da danas živimo u slobodnoj Srbiji, rekao je predsednik Miljanić
Čitajući delo Miroslava Mike Antića „Kad sam bio garav“, prisutnima se obratio, ispred KUD-a Ivan Senjuk, Filip Pronek.