fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Objavljena rang lista projekta Konkurentne poljoprivrede 50:40:10

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je rang listu podnosilaca prijava na prvi javni poziv u okviru projekta za konkurentnu poljoprivredu, zajedničkog programa Ministarstva poljoprivrede  Svetske banke 50:40:10. Ovaj javni poziv trajao je od 5. maja do 4. juna, a odnosio se na projekte vezane za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u oblasti proizvodnje voća, povrća, grožđa i cveća.

Na rang listi nalazi se 2.316 podnosilaca zahteva za odobrenje projekata. Najbolje rangiran ima 82 boda, a njih 193 nije ostvarilo bodove. Za sprovođenje Prvog javnog poziva u 2021.godini, opredeljeno je 700 mliona dinara. Ukupna vrednost investicija pojedinačno iznosi od 20.000 do 50.000 evra, a minimalni iznos bespovratnih sredstava je od 10.000 do 25.000 evra.

Podnosioci prijave imaju pravo na prigovor na svoje mesto na rang listi u roku od 15 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj stranici Uprave za agrarna plaćanja. Po konačnosti odluka o prigovorima, biće objavljena konačna Rang lista.

Podsetimo, projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji pruža mogućnost poljoprivrednim proizvođaćima da se dobije povraćaj od 50 odsto ukupne vrednosti investicije (sa PDV-om), dok je 40 odsto kredit poslovne banke, a 10 odsto sopstveno učešće.

Rang listu možete pogledati ovde.

B.K.

Preuzeto: agrofin.rs

Tagovi:
Pročitajte još: