Očistite DRVENI kuhinjski pribor: Uz ove kuhinjske SASTOJKE i par TRIKOVA rešite se ustajalog MIRISA zauvek!

Ne postoji domaćica koja u kuhinji nema bar jednu drvenu varjaču ili neki drugi drveni pribor koji rado koristi tokom pripreme jela

Ne postoji domaćica koja u kuhinji nema bar jednu drvenu varjaču ili neki drugi drveni pribor koji rado koristi tokom pripreme jela.

Međutim, iako praktičan za upotrebu, ovaj pribor veoma brzo uvuče različite mirise hrane i nakon nekog vremena se oseća na ustajalo. Tetka Saveta vam predlaže nekoliko načina kako da pomoću kuhinjskih sastojaka očistite drveni kuhinjski pribor.

Za početak treba da znate da je jedan od najboljih kuhinjskih sastojaka koji možete da koristite za čišćenje bilo čega u kući limun. Da biste se rešili mirisa koji se uvukao u drveni kuhinjski pribor, iscedite sok limuna i dodajte ga u toplu vodu. Spustite drveni pribor u mešavinu i ostavite da upije 15 minuta. Ako se voda ohladi, dodajte još tople vode. Nakon što izvadite pribor, obrišite ga suvom pamučnom krpom i stavite na sunce da se osuši.

Napravite pastu od sode bikarbone i soka limuna. Nanesite je na drveni pribor i ostavite na suncu da upije 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

I za kraj, jedan od najboljih i najlakših saveta za čišćenje drvenog kuhinjskog pribora jeste pranje u toploj vodi. Naime, pribor možete oprati u vrućoj vodi svaki put i pre i posle korišćenja i tako sprečiti da uvuče miris hrane.

Preuzeto: Srbija Danas