fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Od danas niže cene goriva na pumpama

Benzinska stanica

Kako je cena nafte na svetskim berzama “padala“, tako smo i u Srbiji imali, sada već tri nedelje zaredom pojeftinjenje goriva u maloprodaji.

S obzirom na to da cena “crnog zlata“ i dalje ide silaznom putanjom zbog sve većeg broja dokaza o globalnom ekonomskom usporavanju koje podstiče pad tražnje, takav scenario preslikava se i na manja tržišta, kao što je naše.

Svakog petka novi cenovnik

Prema podacima portala Oilprice koji prikazuje cene nafte u realnom vremenu, danas u toku dana je barel brent nafte pao na ispod 100 dolara, odnosno na oko 94 dolara, dok je američka WTI spala na manje od 89 dolara.

A danas su osvanule i nove cene naftnih derivata na srpskim pumpama pa imamo, kao što su domaći mediji i najavili, ponovno pojeftinjenje, i to značajno. Tako će narednih sedam dana litar benzina BMB95 u maloprodaji koštati najviše 184 dinara, a evrodizela 209 dinara.

Podsetimo da je BMB95 do danas koštao 190 dinara po litru, a evrodizel 215 dinara.

Cene derivata u maloprodaji određuju se svakog petka na osnovu Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata koja je krajem jula produžena i važiće do 31. avgusta.

Tagovi:
Pročitajte još: