Od septembra cene svih operatora na jednom mestu – Mobilna i fiksna telefonija, internet, televizija i paketi usluga

Od septembra će građanima na posebnom internet portalu biti dostupni uporedni podaci o cenama operatora koji posluju u Srbiji, najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Vladica Tintor.
– Tako će na jednom mestu korisnici moći da uporede, na primer, cene razgovora u mobilnoj telefoniji raznih paketa usluga, brzinu Interneta i da izaberu operatora koji im najviše odgovara – kaže Tintor za “Večernje novosti”.
Prema njegovim rečima, informacije na portalu “ceneusluga.rs” biće grupisane u pet kategorija – fiksna telefonija, mobilna telefonija, Internet, televizija i paketi usluga.
Na pitanje na šta se najčešće korisnici žale RATEL-u, Tintor kaže da se prigovori najviše odnose na kvalitet usluga elektonskih komunikacija, poput jačine signala i brzine protoka prenosa podataka.
Žale se, kako je dodao, i na račune koje ispostavljaju mobilni operatori, kao što je saobraćaj u romingu i usluge sa dodatnom vrednošću, takozvane VAS poruke.
– Određeni broj prigovora se odnosi i na prenos brojeva mobilne i fiksne telefonije iz mreže jednog u mrežu drugog operatora, dekodiranje telefona, sporne situacije iz ugovornog odnosa… RATEL godišnje ima oko 1.000 formiranih predmeta po osnovu prigovora korisnika – kaže Tintor.
Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com
Preuzeto: eKapija