Odabran izvođač, uskoro radovi na rekonstrukciji Pristana

Danas je u prostorijama OO SNS Apatin na konferenciji za medije o tome dokle se stiglo sa rekonstrukcijom pristana govorio poverenik OO SNS Apatin Milan Škrbić.
Škrbić je na početku izlaganja podsetio da se njegov dolazak na funkciju predsednika opštine Apatin poklapa sa danom kada je Pristan usled nagomilanog leda popustio i srušio se.
Bilo je to 13.01.2017. godine, Apatin je tada pogodina jedna od najhladnijih zima koja je podsetila sve nas koji se sećamo vremena kada je Dunav tokom zime uspevao da zaledi na svom toku. Već sutradan kada smo sagledali celu situaciju, dao sam obećanje da ću kao predsednik u ovom mandatu učiniti sve kako bi se pristan rekonstruisao, ali ne samo rekonstruisao, već i na najbolji način iskoristio. – rekao je poverenik OO SNS Apatin
Početkom maja ove godine, Milan Škrbić je potpisao ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija o dodeli 25 miliona dinara za popravku pristana, nakon čega je usledilo raspisivanje javne nabavke i izbor izvođača radova.
Četvrtak 18.07. je bio poslednji dan roka za dostavljanje ponuda i toga dana smo i otvarali dospele ponude. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je firma PD MIP grading doo iz Obrenovca odabrana kao izvođač radova, jer je to firma koja vodi poslove i u projektu „Beograd na vodi“. Rok za izvođenje radova je 120 dana od uvođenja u posao, te je za očekivati, u skladu sa vremenskim uslovima, da će do kraja godine Pristan biti spreman za upotrebu. – rekao je Škrbić
Poverenik OO SNS Apatin je na kraju podsetio i na podatak da su stručnjaci za ovu oblast uvidom u projekat kojim je prvobitno rađen uvideli gde i na koji način treba dodatno poboljšati i unaprediti budući pristan, a isti su konstatovali da je mesto na kom se nalazi odgovarajuće da se i u buduće tu nalazi.

OO SNS Apatin