fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Održan 5. po redu Međunarodni turnir u fudbalu

Fudbal

Na Gradskom stadionu u Somboru, održan je 5. Međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije pod nazivom „Sombor kup 2023“, koji je okupio fudbalere rođene 2012. 2013. 2014. i 2015. godine, te je u svakoj generaciji učestvovalo po 12 ekipa, među kojima su se našli i fudbalski klubovi sa teritorije Grada Sombora.

Turnir je zvanično otvorila članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, Antonija Nađ Kosanović, koja je istakla da je sport nešto najlepše čime se mogu baviti, jer će se uz njega izgraditi kao ličnosti i steći dobre navike, kao i osobine koje će mnogo značiti u daljem životu.

U generaciji 2012. prvo mesto zauzela je ekipa FK „Vojvodina“ iz Novog Sada, drugo mesto FK „Radnički“ iz Dalja, dok se na treće mesto plasirala ekipa FK „Spektar“ iz Sombora.

U generaciji 2013. prvo mesto pripalo je ekipi Akademije „Bambi“ iz Zrenjanina, drugo mesto Školi fudbala „Rabona“ iz Beograda, a treće FK „Spektar“ iz Sombora.

U generaciji 2014. na prvo mesto plasirala se ekipa Škole fudbala „Oranž“ iz Sombora, na drugo mesto ekipa iz Republike Mađarske, FK „Kozarmisleni“, dok je treće mesto zauzela ekipa Akademije fudbala „Sombor“ iz Sombora.

U generaciji 2015, najbolja je bila ekipa Akademije fudbala „Sombor“ iz Sombora, drugo mesto zauzela je ekipa Škole fudbala „Rabona“ iz Beograda, a treće mesto ekipa iz Republike Mađarske „Mohacs“.

Peti po redu Međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije, uspešno je organizovala Akademija fudbala „Sombor“.

Tagovi:
Pročitajte još: