Održan radni sastanak sa predstavnicima nemačke kompanije “Witzenmann“

U Maloj sali Skupštine opštine Kula, danas je održan radni sastanak sa predstavnicima nemačke kompanije “Witzenmann“. Na sastanku su, pored predstavnika Opštine i nemačke kompanije, prisustvovali i predstavnici Srbija gasa, Elektroprivrede Srbije i JKP “Komunalac“ Kula.

Kompanija Witzenmann se prevashodno bavi proizvodnjom auto-delova, a kako je navedeno, krajnji rok za početak rada kompanije je mart 2020. godine, kada bi trebalo da bude zaposleno oko 350 ljudi.

Prema rečima predsednika Privremenog organa opštine Kula, Velibora Milojičića, sastanak predstavlja nastavak aktivnosti po pitanju dolaska ove nemačke kompanije u Kulu i kao što je i najavljeno, polovinom januara će biti održana licitacija za kupovinu zemljišta, a polovinom februara očekuje se odluka o prodaji zemljišta, nakon čega će se steći i formalni uslovi za ishodovanje građevinske dozvole.

Otvaranjem nove fabrike, stiču se uslovi za nova radna mesta i podizanje životnog standarda na još viši nivo.

„Nastavljamo da radimo i nećemo stati. Radićemo još više, još jače i još bolje, kako bi opština Kula postala još bolje, naprednije, zdravije i bogatije mesto za život“, rekao je Milojičić.

Izvor: kula.rs