Održan sastanak sa predstavnicima ženskih sportskih klubova

Ženske sportske sekcije u našoj opštini imaju tradiciju, dobijaju na masovnosti, a ne izostaju ni rezultati.
Povod za sastanak predsednice opštine Apatin Dubravka Korać i njenog zamenika Radovana Đukića sa predstavnicima ženskih sportskih klubova naše opštine imao je za cilj da se u narednom periodu pomogne u razvoju ženskog sporta. Sastanak je ujedno bio i uvertira za izradu i usvajanje nova strategija razvoja sporta u našoj opštini koja bi trebalo da stupi na snagu sledeće godine sledeće godine.
Ovaj sastanak je lepa inicijativa od strane predsednice Opštine i Sportskog saveza da se počnu rešavati nagomilani problemi iz prethodnih perioda vezanih za ženski sport u opštini Apatin. Sastanak je bio konstruktivan i svako je ispred svog kluba izložio probleme i izazove sa kojim se susreće. Mahom su to sve slični problemi. Napravljen je plan da se krene polako u realizaciju i planiran je ponovni sastanak za pola godine gde bi analizirali šta se uradilo u tom periodu. Predsednica je istakla da će ubuduće pomagati ženske klubove u većoj meri nego što je to bilo do sada. Sastanak je lep uvod u sledeću godinu, gde treba da se napravi strategija razvoja sporta u našoj opštini za naredni period. – rekla je Biljana Popović, članica ženskog kuglaškog kluba „Apatin“
Ispred odbojkaškog kluba „Apatin“, Miloš Popović takođe je pohvalio inicijativu predsednice opštine Apatin i njenih saadnika da se napravi jedan ovakav sastanak.
Mi smo svi na ovom sastanku izneli neke svoje probleme, kao i svoje vizije kako bi strategija razvoja sporta u opštini Apatin za period od naredne četiri godine trebala da izgleda. Nadam se da ćemo u saradnji i sa Sportskim savezom i našom opštinom uspeti i da realizujemo sve o čemu smo razgovarali kako bi se ženski sport omasovio i da imamo još bolje rezultate. – rekao je Miloš Popović.