Održana 144. sednica Gradskog veća grada Sombora

Sednicu 144. Gradskog veća vodio je zamenik gradonačelnice Antonio Ratković.

Većnici su usvojili odluku o osnivanju Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor. Odeljenje za obrazovanje sačinilo je predlog odluke o osnivanju ovog centra sa zadatkom da obavlja poslove stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju u cilju kvalitetnijeg ostvarivanja i unapređenja obrazovno vaspitnog rada.

Obzirom da su pregovori sa Crkvenom opštinom Sombor, oko davanja na korišćenje gradu Somboru objekta Preparandije, dugo trajali i da su tek nedavno postignuti, Odluka o osnivanju se nije mogla predati u redovnu skupštinsku proceduru, Gradsko veće je predložilo Skupštini grada da donese navedenu odluku po hitnom postupku.

Gradsko veće usvojilo je i predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu Javnog sektora grada Sombora za 2017. godinu, predlog za stavljanje van snage zaključka Gradskog veća sa prethodne sednice i utvrđivanje predloga kadrovskog plana Gradske uprave grada Sombora za 2019. godinu. Odlučivalo se i o drugim pitanjima iz delokruga njegovog rada.

Izvor: sombor.rs