Održana 15. sednica Gradskog veća

Gradsko veće Grada Sombora 15. sednicu održalo je u sredu, 25. novembra. Sednicom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković, a na dnevnom redu našlo se 14. tačaka.
Na 14. sednici Gradsko veće odobrilo je predlog predlog Pravilnika o prvim izmenama i dopunama Pravilnika o postavljanju bašta ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Sombora. Prema ovom Pravilniku, dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 do 31. marta dozvoljava se postavljanje bašta zatvorenog tipa, odnosno pretvaranje bašti ugostiteljskih objekata u zimske bašte, sa izuzetkom bašti koje se nalaze u samom centru grada.
Obzirom da ugostiteljski objekti snose posebno veliki teret mera preduzetih na sprečavanju širenja i smanjenju rizika od zarazne bolesti COVID-19, preduzetnici su izrazili potrebu za postavljanjem zimskih bašta na teritoriji Grada Sombora kako bi mogli da obavljaju ugostiteljsku delatnost u dodatnom prostoru, s obzirom da je kao jedna od mera za sprečavanje i suzbijanje zarazane bolesti COVID-19 propisan i ograničen broj lica u prostoriji, a ujedno i da sačuvaju posao i radna mesta, te je na ovaj zahtev Grad izašao u susret i doneo izmenu u Pravilniku.
Gradsko veće donelo je i Rešenje o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu na teritoriji Grada Sombora za 2021. godinu.
Prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti po zonama (najmanje tri prometa odgovarajućih nepokretnosti) utvrđene su na osnovu cena ostvarenih u prometu odgovarajućih nepokretnosti po zonama u periodu od 1. januara do 30. septembra 2020. godine, na teritoriji Grada Sombora na osnovu ugovora o kupoprodaji dobijenih od javnih beležnika i drugih podataka kojima ovo Odeljenje raspolaže.