Održana 20. sednica Gradskog veća: od 1. januara manja cena grejanja za 7,68%

Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 20. sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković. Članovi Gradskog veća odlučivali su o 11. tačaka dnevnog reda.

Gradsko veće dalo je saglasnost na Odluku o promeni obrazovanja cena isporuke toplotne energije koje primenjuje JKP „Energana“ Sombor za grejnu sezonu 2020/2021. Prema ovoj Odluci cene će biti regulisane na sledeći način:

u grejnoj sezoni registrovana potrošnja po mernoj jedinici iznosi 5,87 din/kWh bez obračunatog PDV-a, a na koji se dodaje PDV u skadu sa Zakonom, što je za 7,68 % manje od cene koja je sada u primeni
tokom 12 meseci za fiksni deo troškova iznosi 34,53 din/m² bez obračunatog PDV-a a na koji se dodaje PDV u skladu sa Zakonom, što je ista cena koja je sada u primeni.

Ova odluka primenjivaće se od 1. januara 2021. godine.

Na 20. sednici Gradsko veće odobrilo je i predloge finansijskih planova Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine za oblast poljoprivreda i ruralni razvoj i oblast zaštite životne sredine, finansijski plan Turističke organizacije grada Sombora za 2021. godinu, kao i program rada Sportskog saveza grada Sombora za 2021. godinu.