Održana 204. sednica Gradskog veća

Gradsko veće grada Sombora u četvrtak , 4. juna 2020. godine, održalo je 204. sednicu, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović. Članovi gradskog veća razmatrali su i odlučivali o 23. tačke dnevnog reda.

Gradsko veće usvojilo je predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Grada Sombora za 2020. godinu, koji će se naći pred odbornicima Skupštine grada Sombora na nekoj od narednih sednica.

Članovi Gradskog veća na 204. sednici doneli su odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo za 2020. godinu. Grad Sombor i ove godine putem konkursa podržaće registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda na teritoriji Grada, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 1.500.000,00 dinara.

Gradsko veće grada Sombora usvojilo je i ponude JKP „Vodokanal“ Sombor za izvođenje radova na vodovodu u delu prigradskog naselja Žarkovac, kao i za izgradnju kanalizacije u ulici Majora Gavrilovića u Somboru.