Održana godišnja skupština apatinskih pčelara

Društvo pčelara Dunav Apatin održalo je u banji Junaković tradicionalnu godišnju skupštinu. Pored apatinskih pčelara, i predstavnika svih pčelarskih organizacija Zapadnobačkog okruga, ovom godišnjem skupu su prisustvovali brojni gosti sa kojima ova pčelarska organizacija ima plodnu saradnju, među kojima Miodrag Perović, direktor Šumske uprave Apatin i Radmila Savčić iz Galerije Meander.

Podnoseći izveštaj o radu u protekloj godini predsednik DP Dunav Rade Stevanović je rekao da će 2016. godina biti upamćena kao teška i nepredvidiva za pčelare, i da je podbacila paša uljane repice na području Apatina. Stevanović je u svom izveštaju naglasio da su tokom 2016. godine primljena 22 nova člana pa društvo sada broji 148 članova uz tri počasna.

“U stalnim godišnjim aktivnostima prikupljan je med od članova, koji smo uručili brojnim organizacijama medju kojima su Crveni krst Apatin, PU Pčelica, Ustanova za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a prikupljeni med ćemo i dalje deliti deci.” – rekao je Rade Stevanović.

U podnetom izveštaju je rečeno da su članovi ovog društva bili prisutni na brojnim manifestacijama u opštini, a u saradnji sa Radmilom Savčić iz Galeriije Meander u banji Junaković je postavljena izložba fotografija iz aktivnosti apatinskih pčelara.