Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Održana sednica Gradskog veća

Gradsko veće je, na 88. sednici, dalo saglasnost na statut  JKP „Vodokanal“ i JKP „Prostor“, te utvrdilo Predlog odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Sombora. Razlog utvrđivanja Predloga  odluke o osnivanju TOGS-a je usklađivanje sa Zakonom o turizmu, rečeno je na sednici Veća, održanoj 30. oktobra 2017. godine.

Polazeći sa stanovišta  da  je potrebno da u Savetu za zdravlje grada budu predstavnici svih  institucija čije zalaganje može pospešiti javno zdravlje i zdravstveno stanje stanovništva,  Veće  je odlučilo da izmeni  i dopuni  rešenje o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Sombora.

Prema dopunjenom rešenju u Savetu za zdravlje dr Darko Kosanović (Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor),  je predsednik, a  Biljana Klipa (Crveni krst Sombor),  zamenik predsednika.

Članovi Saveta su: dr Lazar Račić, član Veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne zaštite, prim. dr Zoran Parčetić, iz reda lokalne samouprave, dr Biljana Olujić (Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“), dr Jadranka Vranješ  Bosnić (Zavod  za javno zdravlje), dr Đerđi Šarić (Društvo za borbu protiv raka), Miodrag Tepavac (Centar  za socijalni rad), Jasmina Bobić (JKP „Vodokanal“), Daliborka  Kosijer Dreksler (Republički  fond  za zdravstveno osiguranje – filijala  Sombor), mr ph spec. Desanka Vitas  (Apoteka  Sombor),  dr Zdravko Hlodik (Dom zdravlja „dr Đorđe Lazić“) i dr Dalibor Forgić (Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“).

Na 88. sednici donet je i pravilnik o prenosu sredstava iz budžeta grada mesnim zajednicama na teritoriji grada i doneto rešenje o imenovanju Komisije za utvrđivanje stanja imovine na teritoriji MZ „Kljajićevo“.

Prema donetom rešenju članovi Komisije su: Sava Dojić, član Gradskog veća za finansije i privredu i načelnici  odeljenja Gradske uprave – Igor   Latas, načelnik  Odeljenja za komunalnu delatnost i imovinsko pravne i stambene poslove i Nevena  Rosić, načelnica  Odeljenja za skupštinske i izvršne poslove.

Gradsko veće je odlučilo da nadzor nad izvođenjem radova na pojačanom održavanju atarskog puta Kljajićevo – Moravički put, vrši JKP „Prostor“ Sombor.

Radove na navedenom putu izvodi VD „Jugokop-Podrinje“, Šabac,  a ugovorena vrednost radova sa  PDV-om iznosi  26.823.828,00 dinara.

Veće je, kao neosnovan, odbacilo prigovor Zdravstvene ustanove Apoteka „Filly pharm“,  Velika Plana, na uslove iz javnog oglasa za davanje u zakup poslovnih prostorija putem javnog nadmetanja.

Gradsko veće je odlučilo o imovinsko-pravnim predmetima, finansijskim pitanjima i drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Izvor: sombor.rs

Tagovi:
Pročitajte još: