Održana zajednička sednica Saveta za saobraćaj i Saveta za bezbednost opštine Kula

Promena režima saobraćaja i potpuna obustava saobraćaja na „vrbaškom mostu“ izazvala je velike gužve na izmenjenim putnim pravcima, čak i saobraćajne nezgode. O ovoj temi danas su zajedničku sednicu imali Savet za saobraćaj i Savet za bezbednost opštine Kula. Predsednik Saveta za saobraćaj Karolj Valka rekao je da je doneta Odluka da se raskrsnice u Donjem gradu obeleže dodatnom i svetlećom signalizacijom. Policija će vršiti pojačanu kontrolu brzine i signalizacije, a vozači će se usmeravati na sledeće ulice :

  • putnički saobraćaj iz pravca Vrbasa ka Odžacima, Somboru i Bačkoj Topoli, ulicom Industrijska zona, Petra Drapšina, Veljka Vlahovića (IIA-108), odnosno do Maršala Tita (IB-15-četvorokraka raskrsnica) i obrnuto;
  • teretni saobraćaj i javni prevoz (autobusi) iz pravca Vrbasa ka Odžacima, Somboru i Bačkoj Topoli ulicom Industrijska zona, Dože Đerđa, Jakova Ignjatovića, Josipa Kramera, Železnička, Veljka Vlahovića (IIA-108), odnosno do Maršala Tita (IB-15-četvorokraka raskrsnica);
    -teretni saobraćaj i javni prevoz (autobusi) iz pravca Odžaka, Sombora i Bačke Topole ka Vrbasu ulicom Petefi Šandora, Dože Đerđa, Industrijska zona do Vrbaški put (IB-15).
    Valka je dodao da se vodio razgovor i sa predstavnicima Šećerana o teretnom saobraćaju za vreme radova, kao i da se zajednički traži najbolje rešenje za sve učesnike u saobraćaju.
    Izvor: qmedia