Odžaci: Obezbeđena sredstva za realizaciju projekta Fitnes centra na otvorenom

Kancelarija za mlade opštine Odžaci, učešćem na Konkursu raspisanom od strane Ministarstva sporta i omladine, obezbedila je sredstva za realizaciju projekta Fitnes centar na otvorenom u Odžacima. Vrednost projekta je 1.800.000,00 dinara, a rok za završetak radova je 31.03.2020. godine. Radovi na realizaciji projekta su već počeli, a teretana će biti postavljena na zelenoj površini ispred OŠ „Branko Radičević“.

Kancelarija je uspela da obezbedi sredstva udruženim snagama sa Članom Opštinskog veća zaduženim za omladinu i sport – Nebojšom Nikolićem, kao i Opštinskim Sportskim savezom, koji se zalažu za unapređenje i razvoj sporta i rekreacije u našoj Opštini.

Koordinator Kancelarije za mlade, Vanja Kosovac, istakla je da trening na otvorenom spaja aktivnosti koje unapređuju generalno zdravlje, kretanje tela i provođenje vremena u prirodi, te da će takve aktivnosti umnogome doprineti boljem razvoju mladih i zdravijem okruženju. Ovo je prvi projekat koji Kancelarija za mlade opštine Odžaci sprovodi, a svakako će se, prema rečima naše sagovornice, truditi da ih bude mnogo više u budućnosti.