fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Odžaci: Potpisan Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije

Potpisan Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije

Danas je u Odžacima potpisan Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije. Ovim ugovorom, predviđena je isporuka toplotne energije za 29 objekata javne namene u opštini Odžaci, uz rekonstrukciju sistema za proizvodnju toplotne energije.

Na ovaj način obezbeđeno je dugoročno snabdevanje toplotnom energijom javnih objekata u svim mestima opštine Odžaci uz prelazak na ekološki prihvatljivije i čistije izvore energije.

U narednom periodu izvršiće se rekonstrukcija sistema za proizvodnju toplotne energije, tako da će energenti kao što su mazut, ugalj i lož ulje postati prošlost. Uz značajne finansijske uštede, na ovaj način smanjiće se zagađenje životne sredine u opštini Odžaci.

Prioritet će biti na rekostrukciji sistema grejanja u objektima predškolske ustanove Poletarac, kao i objektima svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Odžaci. Takođe, ugovorom je predviđeno da prostorije mesnih zajednica, biblioteka, mesnih kancelarija i drugih javnih objekata isto tako dobiju nove sisteme grejanja.

Ugovor je zaključen između opštine Odžaci i privatnih partnera “B&S Immobilien” DOO iz Novog Sada kao nosioca grupe ponuđača i “Negawatt solutions” DOO iz Beograda kao člana grupe ponuđača, a isti su potpisali predsednik opštine Odžaci, Goran Nikolić i predstavnici privatnih partnera, Nikola Novaković i Vladimir Nikolić.

Tagovi:
Pročitajte još: