Olakšice za plaćanje računa za energente

Prema informacijama Odeljenja za društvene delatnosti opštine Kula tokom januara 2018. godine je ispunjeno 213 obnova Rešenja za sticanje prava na energetski zaštićenog kupca, dok je u 2017. godini 717 građana iskoristilo ovo pravo. Pravo na ovu pomoć mogu ostvariti korisnici novčano-socijalne pomoći, korisnici dečjeg dodatka, kao i ostali u zavisnosti od prihoda i kvadrature kuće stana.

Zahtev za umanjenje računa za struju podnosi se na šalteru Uslužnog centra u Kuli, uz ličnu kartu i potrebnu dokumentaciju. Korisnici prava na novčano socijalnu pomoć i korisnici dečijeg dodatka kada vrše obnovu zahteva ne prilažu svu dokumentaciju već samo overeni prepis akt kojim je utvrđeno jedno od ovih prava.

Osim zahteva potrebni su i dokazi o prebivalištu, ukupnim mesečnim primanjima, dokaz o posedovanju i prihodima iz nepokretnosti iz mesta prebivališta i mesta rođenja i Uverenje Uprave javnih prihoda iz mesta prebivališta, kao i poslednji račun za električnu energiju.

Informacije o potrebnoj dokumentaciji i zahtev o sticanju prava energetski zaštićenog kupca, građani mogu dobiti u Uslužnom centru opštine Kula, Lenjinova 11, šalter br. 5.

Odeljenje za društvene delatnosti, kontakt: 751 151; 751 146.

Izvor: kula.rs