Opština Kula opredelila sredstva za zaštitu od požara

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, potisao je danas, sa Udruženjem građana opštinski vatrogasni savez Kula iz Kule, Ugovor o dodeli novčanih sredstava iz budžeta opštine Kula za nevladine organizacije, udruženja građana iz oblasti zaštite od požara. Predsednik opštine je, u zajedničkom razgovoru, istakao da lokalna samouprava prepoznaje značaj dobrovoljnih vatrogasnih društava i da je potrebno podsećati sve građane da oni postoje i koliko oni svog rada i svog vremena ulažu potpuno besplatno.

„Godinama unazad Opština pomaže rad DVD. To su skromna sredstva, koja pokrivaju samo njihove tehničke potrebe-registraciju vozila i gorivo. Njihov značaj, uloženi rad i napor je mnogo veći od tih finansijskih sredstava i ovde smo, u zajedničkom razgovoru, definisali još neke korake da tu saradnju unapredimo“ – istakao je predsednik Opštine.

Na sastanku je dogovoreno i da će se 27. septembra, kada je dan dobrovoljnih vatrogasaca Srbije, održati pokazna vežba DVD opštine Kula, na kojoj bi oni vršili kontrolu znanja i veština lica zaduženih za zaštitu od požara u javnim komunalnim preduzećima. To bi ujedno bila i promocija njihovog rada. Pored finansiranja i podrške rada Saveza na sastanku je bilo reči i o direktnom pomaganju Savezu, kroz subvencionisanje računa za komunalne usluge, kao i o rešavanju prostora za funkcionisanje istog.

Zastupnik Nenad Marjanović, ovlašćeno lice, koji zastupa Udruženje građana opštinski vatrogasni savez Kula iz Kule zahvalio se opštinskoj Upravi Kula koja je prepoznala Savez kao dobre ljude i dala im određena sredstva koja će iskoristiti za sprovodeđenje preventivnih mera zaštite od požara na teritoriji opštine Kula, za rešavanje konkretnog vanrednog događaja (požara) i za podsticanje, usmeravanje i jačanje svesti o potrebi zaštite od požara.

Izvor: kula.rs