fbpx
18°C
Moderate Rain

Opština Odžaci obezbedila ukupno 10 miliona dinara za projekte sanacije stolarije

Opština Odžaci raspolagaće sa ukupno 10 miliona dinara za projekat zamene stolarije, nakon što je na izdvojenih 5 miliona dinara iz lokalnog budžeta dobila još 5 miliona od Ministarstva energetike. Ugovor će biti potpisan sutra, 25. juna, u Kraljevu, najavila je potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ministarka je istakla da bi smanjenje potrošnje toplotne i električne energije trebalo da bude nacionalni cilj, i dodala da će zbog toga ovaj projekat trajati i naredne godine, te dodala da će za njegovu realizaciju biti potrebno između 400 i 500 miliona evra. Takođe, naglasila je ključnu ulogu domaćinstava, odnosno pojedinaca u ovom procesu, s obzirom na činjenicu da je prosečna potrošnja energije u Srbiji za 40 odsto veća nego u EU.

Mihajlovićeva je najavila i da će za mesec dana biti završeni podzakonski akti i raspisan javni poziv za subvencije za postavljanje solarnih panela, a da će procedura biti jednostavna.

Opštine koje će učestvovati u projektu zamene stolarije su:

Mali Zvornik, Krupanj, Užice, Žabari, Raška, Šabac, Prijepolje, Dimitrovgrad, Babušnica, Ljubovija, Pirot, Svilajnac, Medveđa, Kuršumlija, Leskovac, Trstenik, Novi Bečej, Bojnik, Rača, Osečina, Sremska Mitrovica, Kikinda, Kraljevo, Kragujevac, Žitište, Knjaževac, Niš, Majdanpek, Boljevac, Irig, Zrenjanin, Ćićevac, Vlasotince, Kula, Žagubica, Srbobran, Vranje, Vrnjačka Banja, Valjevo, Senta, Kovin, Nova Crnja, Šid, Pećinci, Gornji Milanovac, Vršac, Loznica, Sečanj, Vrbas, Batočina, Temerin, Odžaci, Stara Pazova, Vladimirci, Sombor, Bač, Beograd, Nova Varoš, Kruševac, Plandište, Bački Petrovac, Pančevo, Bujanovac, Ivanjica, Smederevska Palanka, Jagodina i Beočin.

 

Tagovi:
Pročitajte još: