Optimizam u redovima Tekstilca- Svitić: moramo sačuvati prednost

Četa trenera  Tekstilca Slobodana Bačića, dobrim igrama ređa pobedu za pobedom ovog proleća u Vojvođanskoj ligi „Sever“. U minulih osam kola kapiten Božičić i saigrači zabeležili su sedam pobeda i jedan remi, protiv tada direktnog konkurenta Bajše na njenom terenu, jednog od dva rivala u borbi za prvo mesto. 

U minulom vanrednom kolu Odžačani su deklasirali mladi tim Radničkog iz Sombora 8:0, što je najubedljivija pobeda u dosadašnjem toku prvenstva. 

-Ne treba od poslednje pobede protiv Somboraca, praviti nešto veliko. U pitanju je ekipa koja ima mnogo problema. Nisu bili ni kompletni, pa je sve to uticalo da, nismo protiv mlade ekipe Radničkog imali pravi takmičarski motiv. Ipak, zabeležili smo pobedu i time se za korak približili cilju kojem težimo, kaže Dragan Svitić, koji igra u odbrani uz desnu aut liniju. 

Danas je gost ČSK Pivara. Možete li nastaviti seriju pobeda ? 

-U pitanju je klub sa bogatom tradicijom koji je u prošlosti iznedrio mnogo kvalitetnih igrača. Zbog toga zaslužuju svako poštovanje. U ovoj sezoni igraju sa promenljivim uspehom. Sigurno se neće unapred predati, tako da se može očekivati njihova dobra igra i jak otpor. Mi ćemo nastupiti u najboljem sastavu u kome neće biti samo povređenog Stankovića. Kao lideri moramo sačuvati bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Mladost iz Turije koja zaostaje šest bodova u odnosu na nas. Dakle, potrudićemo se odigramo što bolje i zabeležimo novu pobedu, ističe pouzdani defanzivac Svitić, koji se u Odžake vratio posle pet godina. Samo tada je bio član OFK Odžaka koji su igrali u Prvoj ligi .