Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Orban: Naš kontinent je sam sebi otežao život

Mađarska - Viktor Orban

Mađarskoj ove zime neće nedostajati energenata, imaćemo dovoljno gasa i električne energije i to nije proročanstvo, već činjenica, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je istakao da Mađarska energente mora odnekud da nabavlja, jer bez njih ekonomija ne može da radi, a ukazao je da čak i inovacije u potpunosti zavise od energije, koja je skupa.

Uprkos tome, naveo je Orban na Fejsbuku, “mi moramo nastaviti da se borimo protiv zelenih fundamentalista i birokrata koji su se upleli u gepolitičke igre”, prenosi agencija V4.

“Moramo ih ubediti”, dodao je, “da ne treba da se odreknemo različitih izvora energije, kao što su ugalj, nuklearne elektrane i gas”.

“Države se sada, iz političkih razloga, jedna za drugom odlučuju da odustanu od različitih izvora energije, zbog čega nam je život sada skuplji i situacija je sve teža za našu ekonomiju na globalnom tržištu. Malo je kontinenata u tako teškoj situaciji u kojoj se nalazimo, ali je samo naš kontinent sam sebi otežao život”, kazao je Orban.

Tagovi:
Pročitajte još: