Osnovano Udruženje somborskih učitelja

Osnivačka skupština Društva učitelja opštine Sombor održana je 7. februara u prostorijama Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju.

Ciljevi ovog udruženja usmereni su ka afirmaciji učiteljskog poziva, negovanju etike nastavničkog poziva, stručnom usavršavanju, podsticanju inovacija u obrazovnom procesu i ostvarivanju saradnje sa ustanovama i institucijama.

Osnivanje su podržali član Gradskog veća Nemanja Sarač ispred Grada Sombora, načelnik Školske uprave Borislav Staničkov, direktor Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Milan Stakić, Savez učitelja Republike Srbije, Udruženje vojvođanskih učitelja, Društvo učitelja opštine Kula, Društvo učitelja Beograd i Društvo učitelja Arilje.

„Kada smo osnivali Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju naša namera je bila da taj Centar ne bude samo mesto gde će se prosvetni radnici usavršavati samo u stručnom smislu, nego da im daje podršku i u svakom drugom smislu, i drago mi je da nakon godinu dana postojanja Centar to uspeva i da se svi ovde okupljamo i radimo na nekim ciljevima koji su bitni za prosvetu u Somboru“ rekao je ovim povodom član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač.

Načelnik Školske uprave Borislav Staničkov poželeo je uspešan rad Društvu i da nastave gde su prethodnici stali 2006. godine.

Ovom prilikom usvojen je Statut i Poslovnik o radu skupštine somborskih učitelja, za predsedavajućeg skupštine je izabrana Ružica Vukelić, za zapisničara Tatjana Kolar, a članove skupštine Društva čine delegati iz 15 osnovnih škola.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću