Otkrivamo: Koja je razlika između hidratacije i oksigenacije kože?

Verujemo da ste čuli za tretman oksigenacije kože lica ili da ste makar jednom koristili kremu koja je bila obogaćena kiseonikom… Ali, šta to znači i da li je to isto što i hidriranje kože ili ne? Otkrivamo vam u nastavku!

Teoretski rečeno, “oksigenacija” kože je proces kojim se kiseonik direktno nanosi na i u nju – kroz tretman ili neki proizvod. Dodanti kiseonik u koži bi trebalo da poveća obnavljanje kože u njoj i cirkulaciju, što samim tim dovodi do boljeg apsorbovanja drugih proizvoda za negu kože koje koristite.

Godinama unazad medicinsko osoblje koristi kiseonik (O2) u bolnicama za povećanje i ubrazavanje lečenja oštećene kože (posebno izgorele), ali je ovde drugačija situacija jer se kiseonik drži pod pritiskom i koncetrovaniji je, što nije slučaj kada koristite kiseonik kod kuće ili u spa centrima.

Devojka

Foto: Profimedia/ilustracija

“Hidriranje” kože se radi uz pomoć topičnih proizvoda koji sadrže takozvane humektankte koji vezuju i ubacuju vodu u ćelije. Na taj način se povećava apsorbovanje više vlage i samim tim se poboljšava izgled kože koja je sjajnija i zategnutija.Koji su benefiti oksigenacije?

Za sada nema mnogo istražianja na ovu temu, ali se pokazalo da nema nikakvih loših posledica na kožu. Da li ste vi probali ovaj tretman? Da li je imao efekta?

Preuzeto: srbijadanas.rs